Δριμύτερη και δυναμική επιστρέφει η Sportexpo Marathon από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου

Δριμύτερη και δυναμική επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωσή της, η Sportexpo Marathon, που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό στον χώρο του αθλητισμού. Η 2η Διεθνής Έκθεση Αθλητικών Ειδών και Εξοπλισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον αθλητισμό, αλλά και τα πιο σύγχρονα αθλητικά προϊόντα και υπηρεσίες. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν πάνω από 50 εκθέτες, μεταξύ των οποίων εταιρείες αθλητικού εξοπλισμού, αθλητικών υπηρεσιών, ειδών αθλητικής διατροφής, φορείς, σωματεία και αθλητικές ακαδημίες.

Η Sportexpo Marathon διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και πραγματοποιείται σε συνέργεια με τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που είναι προγραμματισμένος για τις 2 Απριλίου. Άλλωστε, στον χώρο της Sportexpo Marathon, στο περίπτερο 13, θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές συμμετοχής στον Μαραθώνιο και οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τον εξοπλισμό τους. Τη δε 1η Απριλίου είναι προγραμματισμένη η άφιξη της Αλεξάνδρειας Φλόγας του Μαραθωνίου στο εκθεσιακό κέντρο, την οποία θα υποδεχθεί η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo στην Πύλη Εμπορίου και θα τη μεταφέρει στο Τόξο της Πύλης ΧΑΝΘ, όπου θα την παραδώσει για να μεταφερθεί στον επόμενο σταθμό της.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Sportexpo Marathon είναι ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον και περιλαμβάνει δράσεις με ενημερωτικό, επιστημονικό, ψυχαγωγικό, αλλά και διαγωνιστικό χαρακτήρα. Μεταξύ των εκδηλώσεων ξεχωρίζουν: το 20ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το οποίο διοργανώνεται από την 31η Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο

«Ν.Γερμανός», οι εκδηλώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από την 31η Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, με αθλήματα όπως η πάλη, το τζούντο, το Taekwondo, η ρυθμική γυμναστική, η ξιφασκία και το σκάκι, το 1ο «Cross Your Limits Mixed Teams» στο περίπτερο 12, που διοργανώνεται το Σάββατο 1η Απριλίου από τη ΔΕΘ-Helexpo και την GRAFTS HELLAS με την υποστήριξη της Kettler και της Leos, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Active Hellas «Ποδηλατίζω με ασφάλεια», στο πλαίσιο του οποίου μια πίστα εκμάθησης ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου θα περιμένει παιδιά και εφήβους στον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου 8, αλλά και το masterclass Zumba, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου στο περίπτερο 12. Παράλληλα, στη Sportexpo Marathon θα εκτεθεί η προς δημοπράτηση υπογεγραμμένη από τον Christiano Ronaldo φανέλα Sporting Λισαβόνας με το Νο. 28, η οποία θα παραδοθεί στον πλειοδότη-νικητή σε ειδική εκδήλωση, στην Sportexpo Marathon, την 31η Μαρτίου. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα περιμένει παιδιά και εφήβους (6-15 ετών) το αθλητικό camp του Βασίλη Χατζηπαναγή. Μάλιστα, την 1η Απριλίου στο περίπτερο 13 ο γνωστός βετεράνος του ποδοσφαίρου θα βραβευθεί.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η 2η Διεπιστημονική Ημερίδα Μαραθωνίου Δρόμου «Από τη Θεωρία στην Πράξη», η οποία διοργανώνεται την 1η Απριλίου στο πλαίσιο του Μαραθωνίου από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Σημειώνεται ότι τους επισκέπτες της Sportexpo Marathon θα περιμένει και μια «γλυκιά» έκπληξη από την εταιρεία Jannis, γνωστή για τα παστέλια της.

Την Sportexpo Marathon θα εγκαινιάσει την Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 19:00, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης στο περίπτερο 13.