Ξεκίνησε η γιορτή του αθλητισμού, Sportexpo Marathon

Την ευχή του να αποτελέσει η Sportexpo Marathon πόλο έλξης για το αθλητικό κοινό, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να γίνει σημείο αναφοράς, προοπτικής, αλλά και πυξίδα στο «ταξίδι» για την υπέρβαση των σημερινών δυσχερειών εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής, εγκαινιάζοντας την έκθεση, που ξεκίνησε σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 2 Απριλίου.


Λεζάντα φωτογραφίας: (από αριστερά) Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Λάζαρος Λαζαρίδης.

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά η παρουσία μου στα εγκαίνια της πρώτης αθλητικής κλαδικής έκθεσης, καθώς με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνει την εδραιωμένη πεποίθηση για τη δυναμική, τις προοπτικές και τις δυνατότητες ανάπτυξης του ελληνικού αθλητισμού» τόνισε.

Ανέφερε δε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για πλήρη και ευχερή πρόσβαση στα αθλητικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους. «Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά με μια σειρά από νομοθετικά, διοικητικά και οικονομικά μέτρα για την αναβάθμιση του ελληνικού αθλητισμού» σημείωσε και πρόσθεσε: «επιχειρούμε και πετυχαίνουμε, υπερδιπλασιάζοντας τα διαθέσιμα κονδύλια, να ενισχύσουμε δραστικά τον μαζικό αθλητισμό, ώστε κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε έναν διαφορετικό, υγιή τρόπο ζωής».

Με τη σειρά της η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ευχήθηκε να μετατραπεί η Sportexpo Marathon σε έναν επιπλέον μοχλό ανάπτυξης και ισχυρό συμπαραστάτη για τους επαγγελματίες του αθλητισμού. Χαρακτήρισε μάλιστα τον

αθλητισμό πυλώνα της κοινωνίας, τονίζοντας πως ειδικά στη σημερινή πιεστική εποχή η αγωνιστική στάση ζωής είναι ζητούμενο. Τέλος αναφέρθηκε στo άνοιγμα της ΔΕΘ-Helexpo στην κοινωνία και στη συμβολή της στην τοπική οικονομία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, μετέφερε τον στόχο του εθνικού εκθεσιακού φορέα να αναδειχθεί η Sportexpo Marathon σε μια διεθνή έκθεση. Τόνισε μάλιστα πως ο αθλητισμός πρέπει να γίνει και πάλι κομμάτι της καθημερινότητας και του πολιτισμού μας.