Θεσμός στον χώρο του αθλητισμού η Sportexpo Marathon Εγκαινιάστηκε απόψε η 2η Διεθνής Έκθεση Αθλητικών Ειδών και Εξοπλισμού

Σε θεσμό αναδεικνύεται η Sportexpo Marathon, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, εγκαινιάζοντας απόψε τη δεύτερη διοργάνωσή της. Συνεχάρη μάλιστα τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo για την πρωτοβουλία και την «υπέροχη έκθεση», όπως την χαρακτήρισε. «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να εγκαινιάζω την κορυφαία έκθεση σε θέματα αθλητισμού. Καταφέραμε να κάνουμε θεσμό την έκθεση για τον αθλητισμό στην Θεσσαλονίκη» τόνισε, σημειώνοντας πως η Θεσσαλονίκη ήταν, είναι και θα είναι η «μάνα» του αθλητισμού στη χώρα.

«Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι η χαρά της έκφρασης, είναι η χαρά της συμμετοχής, η χαρά του ευ αγωνίζεσθαι, η χαρά της επίτευξης και πολλές φορές και της μη επίτευξης των στόχων» τόνισε, σημειώνοντας πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χαράσσει μία νέα στρατηγική, με στόχο οι πολίτες να στραφούν σε έναν υγιή τρόπο ζωής. Αναφερόμενος δε στον εθνικό εκθεσιακό φορέα σημείωσε πως αποτελεί κομβικό κομμάτι για όλη τη χώρα και πρέπει να αποτελέσει τον οικονομικό και κοινωνικό άξονα ανάπτυξής της.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, έκανε λόγο για ένα σημαντικό γεγονός που καθιερώνεται στον αθλητικό χώρο, σημειώνοντας πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να ξαναγίνει η πρωτεύουσα του αθλητισμού. Δεσμεύθηκε δε πως οι επόμενες διοργανώσεις της Sportexpo Marathon θα την κάνουν πραγματικά διεθνή.

«Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη που έχει να υπερηφανεύεται για τις αθλητικές της επιδόσεις» σημείωσε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Δημαρέλος, που μετέφερε την βούληση του δήμου να αναδείξει ακόμα περισσότερο αυτή την πλευρά της.

Την επιτυχία της Sportexpo Marathon για μια ακόμη χρονιά υπογράμμισε ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Ανατολίτης, κάνοντας λόγο για έναν θεσμό που γεννιέται.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, σημείωσε πως το να συγκεντρώνεται ό,τι έχει σχέση με τον αθλητισμό σε μία έκθεση κεντρίζει το ενδιαφέρον των νέων και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

Χαιρετισμό για την έκθεση έστειλε και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Η 2η Διεθνής Έκθεση Αθλητικών Ειδών και Εξοπλισμού, που παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον αθλητισμό, αλλά και τα πιο σύγχρονα αθλητικά προϊόντα και υπηρεσίες, θα διαρκέσει έως την 1η Απριλίου. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν πάνω από 50 εκθέτες, μεταξύ των οποίων εταιρείες αθλητικού εξοπλισμού, αθλητικών υπηρεσιών, ειδών αθλητικής διατροφής, φορείς, σωματεία και αθλητικές ακαδημίες. Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Sportexpo Marathon είναι ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον και περιλαμβάνει δράσεις με ενημερωτικό, επιστημονικό, ψυχαγωγικό, αλλά και διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Η Sportexpo Marathon διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και πραγματοποιείται σε συνέργεια με τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που είναι προγραμματισμένος για τις 2 Απριλίου.

Το ωράριο της Sportexpo Marathon την Παρασκευή και το Σάββατο είναι 10:00 με 20:00, ενώ η είσοδος και το πάρκινγκ είναι δωρεάν.