Πάνω από 22.000 άτομα στη μεγάλη «γιορτή» της Sportexpo Marathon

Περισσότερα από 22.000 άτομα συμμετείχαν στη μεγάλη «γιορτή» του αθλητισμού, Sportexpo Marathon, από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η 2η Διεθνής Έκθεση Αθλητικών Ειδών και Εξοπλισμού έφερε τους λάτρεις του αθλητισμού σε επαφή με περισσότερους από 50 εκθέτες, μεταξύ των οποίων μεγάλες εταιρείες αθλητικού εξοπλισμού, αθλητικών υπηρεσιών, ειδών αθλητικής διατροφής, φορείς, σωματεία και αθλητικές ακαδημίες. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο, αλλά και τα πιο σύγχρονα αθλητικά προϊόντα και υπηρεσίες, παρουσιάστηκαν στη Sportexpo Marathon, που κατάφερε να συγκεντρώσει όλο τον κόσμο του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι επισκέπτες που προμηθεύτηκαν αθλητικό εξοπλισμό και άλλα αθλητικά είδη από εκθέτες της διοργάνωσης.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες εκδηλώσεις της Sportexpo Marathon. Ειδικότερα, ξεχώρισε το 20ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα αθλήματα που παρουσίασε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Δώδεκα ομάδες διαγωνίστηκαν στο 1ο «Cross Your Limits Mixed Teams», που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo και την GRAFTS HELLAS, με την υποστήριξη της Kettler και της Leos, ενώ αθρόα ήταν η προσέλευση και η συμμετοχή στο masterclass Zumba, που «δόνησε» το εκθεσιακό κέντρο. Επίσης, τη χαρά του ποδηλάτου μοιράστηκαν παιδιά και έφηβοι σε μια πίστα εκμάθησης ασφαλούς οδήγησης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Active Hellas «Ποδηλατίζω με ασφάλεια». Mε την ολοκλήρωση της έκθεσης, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo βράβευσε τον γνωστό βετεράνο του ποδοσφαίρου, Βασίλη Χατζηπαναγή, ο οποίος συμμετείχε στη διοργάνωση με το αθλητικό του camp για παιδιά και εφήβους.

Τέλος, σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της Sportexpo Marathon, παραδόθηκε και η υπογεγραμμένη από τον Christiano Ronaldo φανέλα Sporting Λισαβόνας με το Νο. 28 στον πλειοδότη-νικητή, μετά από δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη ακαδημιών ποδοσφαίρου και άνθρωποι του αθλητισμού.

Η Sportexpo Marathon διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνέργεια με τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», που έδωσε ακόμα μεγαλύτερο αθλητικό παλμό στην έκθεση. Μάλιστα, την 1η Απριλίου η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo υποδέχθηκε την Αλεξάνδρεια Φλόγα του Μαραθωνίου στην Πύλη Εμπορίου και τη μετέφερε στο Τόξο της Πύλης ΧΑΝΘ, όπου την παρέδωσε, για να συνεχίσει το ταξίδι της στον επόμενο σταθμό.

Η ΔΕΘ-Helexpo βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε «πρωταθλήτρια».